22. фебруар 2019.

ГЛАСОВИ




ЗОРАН М. МАНДИЋ

ГЛАСОВИ
(О шушама, наградама и корупцији)

                Одмах на почетку текста да се заложим с мишљењем да су на овом белом свету најдрагоценији – НЕПОТКУПЉИВИ ГЛАСОВИ. Они који се не налазе у излозима и на полицама самопослуга и другим разноразним, шареноликим, продавницама, са окаченим декларацијама око вратова као –НАЈ-НАЈ РОБА. Гласови, који се не расипају, или, удружују у организацији, рецимо књижевних –ШУША, да би се њима, и њима сличним, обезбедила каква, поготово уносно престижна – НАГРАДА, само су још увек, потврда – ПОСТОЈАЊА БЕДНИХ РАЧУНИЦА. Које се: планирају, смишљају, пласирају и дистрибуирају из –ЦЕНТАРА КОРУПЦИЈЕ. И – АГЕНЦИЈА ПРЕВАРА.
                Због таквих појава, које се интезивно коте, множе и шире као вирусне инфекције – БЕЛИ СВЕТ, у коме га загађујемо логиком и акацијама поменутих ШУША, све више и више, је и сиромашнији. Поготово за услове, који гарантују испуњавање стандарда пристојног и удобног живота. И то пре свега – ОНОГ, због кога се, и по кога се, не треба одлазити у Немачку, или неку другу мање атрактивну, илити алтернативну, државу Европске уније. И бити мигрант. Због разлике у зарадама, од неколико хиљада евра.
                На Балкану, који је у актуелном БЕЛОМ СВЕТУ најтранзиционији – МОСТ прекограничног кретања и промета миграната из: Азије, Африке и Јужне Америке на делу је велика – МИГРАЦИОНА ОЛУЈА. Олуја немирења и побуна против свих светских „креатора“ све већег и неразумнијег: сиромаштва, бескућништва, насиља и понижавања.
                Зато су све непотребнији неразумни и болесни – ГЛАСОВИ за разне – НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ, АМЕРИЧКЕ ОСКАРЕ, БЕРЛИНСКЕ МЕДВЕДЕ, ВЕНЕЦИЈАНСКЕ ПАЛМЕ ИЛИ ФРАНЦУСКО ОРДЕЊЕ ЧАСТИ. Које то части могу да постоје у нечасном свету?



На Међународни дан матерњег језика господње 2019.

Нема коментара:

Постави коментар