7. април 2019.

ОКУПАЦИЈА



ЗОРАН М. МАНДИЋ


ОКУПАЦИЈА

Од свих јада и безнађа окупација за Србе је најгора и најдужа била она - турска. Која се 350 година огледала у драматичностима од: гушења колективног памћења, пореза, посебно оног познатог као „данак у крви“, промена историјских чињеница, права на сваку српску „прву брачну ноћ“ до наметања и својих других државних и „приватних“ закона и обичаја. И: духовних, верских, језичких, и националних асимилација. Стапања, претапања и утапања туђих поробљених достигнућа и домета. У збирке својих крвавих освајачких похода.
То зло које је скоро четристо година ропски трпела Србија, попут рака и његових непреболних и незаустављивих метастаза, увукло се у сваку: пору, грудву и грудвицу српске земље. Али, уз Божију помоћ, дало јој се да све: издржи, не клоне, не падне на колена и сачека свога вожда – великог Карађорђа. А, онда је почела сеча Османлија. И њихових ага и бегова. Као и жестоког прогона оних који су умакли "заслуженој и зарађеној" казни.
И, као што то увек бива у турбуленцијама поређења и метафора – настала је невиђена паника оних који су до јуче злочиначки: тлачили, наметали, узимали, отимали, секли, пекли, силовали, набијали на колац и убијали непокорне Србе. Онако, како се то и данас, али, много подмуклије, странци би рекли перфидније, – планира, припрема, ради и одрађује.У НАТО канцеларијама и штабовима њених малих и великих поданика. Онако, како би злочинци, чак наумили, да покупе сва Нобелова и друга одличја за мир, иако су баш они постали највећи произвођачи и извозници немира. Ђавоља војска која се нашла на дневним редовима у свим осветничким агендама: земљотреса, олуја, поплава, пожара и свих других облика невремена и природних катастрофа. Где као у чувеним биткама за Стаљинград и Београд, заједно са авионима - падају људске главе ниткова и џелата.
                Изгледа да је пробуђени Бог решио да ствари, исходе и судбине доведе у ред. И огласи ништавним све самопроглашене вредности, значења и звања. Поилитичка, географска, "компромисна"... И укине све облике окупационих интересних зона. Као што су: Јасеновац, Пребиловци, Аушвиц и њима слична места на великој карти свих учињених злочина.
                Речју – ОКУПАЦИЈА би требало да у свим речницима света буде – РЕЧ, или именица, за ЗЛОЧИН. Ваљда је тако коначно и без права на жалбу одлучио – ПРОБУЂЕНИ БОГ.


Марта, господње 2019.

Нема коментара:

Постави коментар