19. мај 2019.

ТРИКОВИ




ЗОРАН М. МАНДИЋ

ТРИКОВИ

            Трикови на теренима нису као они ван њих, Које пореде са: атентаторима, плаћеним ликвидаторима и државним пучевима. И, они (трикови) подлежу својим засебним, аутентичним, поделама. Као болестима које их не могу заобићи, илити, мимоићи.
                Трикове, метафорички упоређују и са убицама, нарочито асасинатима, када са одређених места, уз помоћ снајпера, или без њих, треба склонити неке високо котиране постављенике. Као што су: лични лекари, портпароли (ПР), администратори на полиграфовима, дресери и други тренери.
                Трикови спадају у алате политике као – УМЕТНОСТИ МОГУЋЕГ. А, ти „алати“ се чувају у специјалним трезорима, брижније од чувања – ДЕВИЗНИХ И ЗЛАТНИХ РЕЗЕРВИ.
                За неупућене, да их у својим „погледима“ и „колумнама“ не би, превише субјективно, обавештавао тамо неки војни коментатор, ваља истаћи да и - ТРИКОВИ ИМАЈУ СВОЈЕ РЕЗЕРВЕ. Али, о њима се „заливено“ ћути, као о неоткривеним атентаторима и плаћеним убицама, илити – „ПУЦАЧИМА“.
                А, све ово је написано, зато што је савремени свет - ДЕЖУРНА МЕТА. У коју сви – ПУЦАЈУ. Као у – КАУБОЈСКИМ ФИЛМОВИМА. Са Џон Вејном, или без њега - СВЕЈЕДНО ЈЕ.


На прагу друге половине
маја господње 2019.

Нема коментара:

Постави коментар